Op 28 en 29 november 2020 zal de anarchistische boekenbeurs door gaan

Op 28 en 29 november 2020 zal de anarchistische boekenbeurs door gaan

 

28 en 29 november

11.00-19.00

Dokhuis

Plantage doklaan 12

Amsterdam

 

We hebben veel lange en uitgebreide discussies gehad over de boekenbeurs dit vanwege de corona pandemie. We hebben besloten wel een fysiek evenement te organiseren, al zal dat wel in een andere vorm zijn dan normaal.We nemen de pandemie heel serieus en hebben deze keus niet licht genomen. We zijn ons bewust van de risico’s en dat we ons zo min mogelijk aan elkaar moeten blootstellen of verdere verspreiding te minimaliseren. Vanwege deze risico’s hebben wij allerlei maatregelen genomen om het evenement veiliger te maken. Daarover later meer. Wij willen levens redden en deze wereld minder gevaarlijk maken. Om dit te doen moeten we onszelf politiek organiseren en een deel daarvan moeten we doen in de echte wereld. De Anarchistische Boekenbeurs Amsterdam is niet zomaar een leuk evenement waar je kan gaan shoppen voor nieuwe boeken. Het is ook de plaats waar kameraden elkaar ontmoeten, plannen maken, nieuwe mensen actief worden en waar nieuwe projecten gelanceerd worden. In een tijd van wereldwijde gezondheidscrisis, een opkomende economische crisis en groeiend conservatisme en fascisme moeten wij extra hard vechten voor waar we in geloven. Juist nu moeten we samenkomen (op een zo veilig mogelijke manier), onszelf organiseren en terugvechten. Wat wij doen als een politieke beweging doet er toe. Wat wij doen kan  mensenlevens redden en doet dat ook. We moeten blijven kijken naar nieuwe manieren om ons te organiseren, vooral nu.

 

Dit jaar zal de Anarchistische Boekenbeurs Amsterdam in een veel kleinere en andere vorm plaatsvinden. We zullen geen workshops hebben en maar een klein aantal stands. In plaats daarvan zullen we 2 dagen van voornamelijk discussies en brainstorms hebben over hoe we voor een betere wereld kunnen vechten. Voor elkaar vechten is nog belanrijker tijdens een crisis. We willen nog steeds een fysiek evenement organiseren, omdat wij vinden dat het belangrijk is om mensen samen te laten komen om plannen te maken, ideeën uit te wisselen en om kameraden te zien en ontmoeten. Beide dagen zullen opgedeeld zijn in timeslots waar je een reservering voor moet maken. Er zal een maximum zijn van 25 mensen per timeslot.

 

Corona maatregelen

We zullen ons evenement helemaal aanpassen om het zo veilig mogelijk te maken. Elke ruimte heeft een maximum aantal mensen om drukte te voorkomen en te zorgen dat 1,5 meter afstand houden makkelijk mogelijk is. We hebben het evenement opgesplitst in verschillende timeslots waar iedereen een reservering voor moet maken. Op deze manier kunnen we het aantal bezoekers tot een maximum houden en voorkomen dat er een grote rij voor de deur staat. Mondkapjes zullen te allen tijden verplicht zijn binnen.

 

Aantal mensen dat binnen mag zijn

De grote zaal en het cafe kunnen elk een maximum van 30 mensen hebben per ruimte. We zullen de timeslots aan een maximum houden van 25 mensen. Deze 25 mensen zal exclusief de vrijwilligers zijn (die niet meer dan 2 per ruimte zullen zijn). We zullen het aantal vrijwilligers zo laag mogelijk houden tijdens openingstijden, om de drukte te verlagen. De vrijwilligers zullen mensen laten zien waar zij terecht kunnen en er op toe zien dat iedereen hun mondkapje draagt. In de pauze tussen de timeslots zullen vrijwilligers alle ruimtes en oppervlaktes schoonmaken. Wij willen iederen vragen om hun handen te desinfecteren na het bezoek aan een stand en om je afstand te houden tot andere bezoekers en de standhouders. Wij zullen overal desinfecterende middelen verzorgen. 

Het volledige programma zal op maandag 23 november aangekondigt worden.

We zijn ook van plan om een meer complete versie van de Anarchistische Boekenbeurs Amsterdam te organiseren in de lente van 2021 in een buiten locatie. Meer informatie daarover volgt nog.

 

Voor vragen kan je ons mailen op:

anarchistbookfairamsterdam@riseup.net.