Antifa Antwerpen

Antifa (Anti Fascistische Actie) Antwerpen maakt deel uit van een internationaal netwerk van anti-fascisten. Ons doel is elke vorm van racisme, fascisme, seksisme, homo- en transfobie, en andere vormen van haat te bestrijden.

Dit omdat ook wij gemerkt hebben dat Neo-nazi’s openlijk de straat op kunnen trekken en deel kunnen nemen aan de dagdagelijkse politieke spelletjes. Er worden in de politieke wereld steeds meer xenofobe en racistische uitspraken gedaan. Wij vinden het onacceptabel en onrespectvol dat groepen mensen tegen elkaar worden opgezet of dat hele gezinnen jaren vastzitten, alleen omdat ze niet over de juiste papieren beschikken. Dit omdat angst en haat steeds meer de drijfveer vormt, een drijfveer gevormd door de extreem-rechtse politieke groeperingen.

Onder het mom van terrorisme bestrijding en zogenaamde veiligheid worden mensenrechten uitgehold en nieuwe wetten doorgevoerd. Wetten die onze privacy en zelfs onze persoonlijke ruimte in gedrang brengen. Mensen kunnen niet meer gaan en staan waar ze willen zonder gefilmd te worden door beveiligingscamera’s, niet meer naar festivals gaan zonder gefouilleerd te worden, niet meer buiten komen zonder een ID bij te hebben (dat elk moment van de dag getoond moet kunnen worden) … Ook worden er steeds meer klopjachten gehouden op zogenaamde illegalen. Dit zien wij als een directe aanval op ieders vrijheid en daarom eisen wij: bewegingsvrijheid voor iedereen!!!

Wat kan jij doen?

Je kan acties ondersteunen, informatie- en filmavonden bezoeken en racistische posters en stickers verwijderen. Ook een donatie in de vorm van geld is van harte welkom, van dat geld kunnen wij bijvoorbeeld flyers, posters, stickers laten drukken. Van dit geld kunnen ook eventuele advocaatskosten worden gefinancierd. Kijk voor meer informatie en de aankomende activiteiten zeker even op onze agenda, zodat je up to date blijft.