Paper Jam Print Collectief

Waar strijden wij tegen?

We zijn een collectief dat print voor activisten die proberen de wereld een betere plek te maken: dat wil zeggen dat wij strijden tegen het kapitalistisch globale imperium, seksisme, racisme, witte superioriteit, cis-hetero-patriarchale onderdrukking, onderdrukking, uitsluiting van groepen mensen op basis van hun fysieke of mentale capaciteiten en ecocide.

Waar staan wij voor?

We zagen de noodzaak van een meer op infrastructuur georiënteerde manier van bewegingbouwen, enfin, hier zijn we dan. Wat we hopen te doen is verschillende strijden verbinden. Er zijn gigantische hoeveelheden toffe mensen en organisaties die werken aan enorme hoeveelheden kleine projecten, zonder enige relatie of communicatie tussen elkaar. We willen een knooppunt van de beweging zijn; mensen en strijden verbinden en de revolutie bouwen. We hebben allemaal verschillende capaciteiten, verschillende middelen. We moeten beginnen samen te werken: er is een zeer duidelijke vijand daarbuiten. Laten we hun wereld vernietigen en de onze opbouwen.  We denken dat we collectief de wereld een prachtige plek kunnen maken. Laten we beginnen met posters verspreiden. We zijn niet non-commerciëel, geen NGO, we zijn antikapitalisten! Dat is waarom we flexibel zijn in de gevraagde donaties, dat is waarom je ons op het laatste moment kan bellen om toch nog flyers te hebben tijdens die actie.

We zijn slechts kameraden die kameraden willen helpen. Daarom hebben we ook jouw hulp nodig. Zonder jouw ideëen zijn we niets, geen wederzijdse ondersteuning zonder het wederzijdse.

Hoe zijn we begonnen?

We zijn een groep vrienden en kameraden die ontevreden waren met het gebrek aan infrastructuur in de revolutionaire beweging. We komen uit verschillende richtingen van de beweging en zijn daar ook nog steeds in actief. Daardoor weten we uit ervaring dat niets zo irritant is als ideeën hebben, maar niet de middelen of ondersteuning om ze effectief te kunnen verspreiden.
Bijvoorbeeld stiekem pamfletten printen om je baas omver te werpen na werktijden terwijl je wanhopig probeert niet betrapt te worden, uitgeschreeuwd worden door professoren op de universiteit omdat je “hun printer” gebruikt of  een torenhoge rekening bij een printshop moetenen wederzijdse ondersteuning zonder het wederzijdse.

Hoe zijn we begonnen?

We zijn een groep vrienden en kameraden die ontevreden waren met het gebrek aan infrastructuur in de revolutionaire beweging. We komen uit verschillende richtingen van de beweging en zijn daar ook nog steeds in actief. Daardoor weten we uit ervaring dat niets zo irritant is als ideeën hebben, maar niet de middelen of ondersteuning om ze effectief te kunnen verspreiden.
Bijvoorbeeld stiekem pamfletten printen om je baas omver te werpen na werktijden terwijl je wanhopig probeert niet betrapt te worden, uitgeschreeuwd worden door professoren op de universiteit omdat je “hun printer” gebruikt of  een torenhoge rekening bij een printshop moeten betalen terwijl je alleen maar paperjams kreeg.

In den beginne verzorgden we voor nabije activisten, vrienden, studenten, etc. Langzaamaan zijn we meer organisaties aan het benaderen. We zijn altijd op zoek naar manieren om nog beter onze infrastructurele taak uit te voeren en de revolutionaire strijd te

betalen terwijl je alleen maar paperjams kreeg.

In den beginne verzorgden we voor nabije activisten, vrienden, studenten, etc. Langzaamaan zijn we meer organisaties aan het benaderen. We zijn altijd op zoek naar manieren om nog beter onze infrastructurele taak uit te voeren en de revolutionaire strijd te ondersteunen. We willen graag jouw ideeën hierover horen. Als er diensten zijn die je nog mist, laat het ons dan alsjeblieft weten. We bestaan om strijd te ondersteunen en versterken dus we willen ook geleid worden door de behoeften van onze kameraden. We onderzoeken bijvoorbeeld momenteel het printen van stickers en werken aan het regelen van een A0-printer. Ja, A0, zeker. Hoe dan ook, als je ideëen hebt laat ze weten!